Dulceata de Gutui

-13%
15,00 Lei   13,00 Lei
Indicatii terapeutice
Gutuiul are proprietati antioxidante, vitaminizante, astringente, emoliente, tonice, antihemoragice, stimuleaza apetitul si sistemul imunitar.
Fructele sunt recomandate in cazuri de afectiuni cardiace si de afectiuni hepatice,de amigdalita, angina, colici intestinale, crapaturi ale buzelor si crapaturi ale pielii, diaree cronica, dizenterie, eczeme, enterite, faringita, gingivita, precum si in afectiuni ale gurii, de hemoragie, hemoragie uterina, hemoroizi inflamati, hepatite cronice, insuficienta hepatica, iritatii ale pielii, in raceala, rani, stomatita.
Semintele de gutui sunt foarte utile in cazuri de afte, arsuri, bronsita, conjunctivita, crapaturi ale sanilor, degeraturi, emfizem pulmonar, hemoptizie, hemoroizi, iritatii diverse, laringita, metroragii, inflamatii ale mucoaselor, iritatii ale pielii, raguseala, tuse.
Frunzele de gutui sunt recomandate in anxietate, in timp ce fructele impreuna cu frunzele sunt recomandate in cazuri de diaree si de leucoree.
Cojile de gutui sunt foarte utile impotriva ridurilor de pe fata si de pe gat.
Pentru relatii si comenzi 0784953792
Doar produse naturale , doar mancare sanatoasa . Pentru cei din zona Calafat , transportul este gratuit . Pentru a vedea produsele da click pe imaginea de mai jos . Pentru comenzi in zona Calafat sunati la tel 0784953792 . Pofta buna !
In stoc

Durata de livrare: 3 zile

Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: 1007 Ai nevoie de ajutor?
  • Descriere
  • Review-uri (0)
Intotdeauna am asociat toamna cu gutuile, nu cu strugurii, nu cu merele sau perele  ci cu gutuile…poate si pentru ca imi plac foarte mult.
Le prefer pe cele nealtoite, mici si extraordinar de parfumate, chiar daca sunt mai inecacioase…cred ca si datorita faptului ca, pe vremea cand eram copil, un astfel de gutui avea bunica in mijlocul gradinii…imi amintesc acum ( si un zambet un pic cam nostalgic apare in colul gurii), cum sarmana bunica se chinuia din rasputeri sa apere fructele de noi, nepotii (5 eram la numar, 3 fete si 2 baieti)…nu prea apuca sa mai faca ceva pentru iarna, dar totusi isi pregatea de cateva ori mancarea de gutui pe care practic o iubea (mie nu mi-a placut niciodata si cred ca din acest motiv nu am invata niciodata reteta), era singurul sau rasfat de toamna:) 
Uneori taia gutuile felii si le usca in tavi in cuptorul de lut pana de pomau…in felul asta le puteam manca si peste iarna fie ca atare, fie sub forma de compot…procesul era indelungat si migalos. le punea in cuptorul incins de cateva ori pana ajungeau la forma finala. Uneori ma gandesc cum de aveau timp sa faca toate astea? astazi parca zboara timpul si nu mai este ragaz pentru nimic….
Pentru ca nu pot fi pastrate foarte mult timp in stare proaspta, cand am crescut am inceput sa- mi pregatesc gem mai intai, si apoi compot. Mie- mi place compotul, sotul meu si copii prefera gemul…
Stiai ca…gutuile fac parte din aceeasi familie botanica cu merele si cu perele?
Cel mai probabil ele isi au originea in nordul Iranului, dar s-au aclimatizat treptat si in Europa si America, chiar daca aici fructele ar putea fi mai dure comparativ cu cele din tarile calde.
Se pare ca au fost cultivate pentru prima data in scopuri comerciale, cu mai bine de 4000 de ani in urma, in zona Caucazului.
Cel mai mare exportator de gutui in zilele noastre este Turcia, urmata de China, Iran, Argentina, Maroc.
Scurta descriere
Gutuiul  (lat. Cydonia oblonga) este un pom fructifer care ajunge la inaltimi intre 1-8 , cu frunze ovate, paroase pe fata inferioara; florile sunt mari, solitare; fructele, de asemenea, mari, cu seminte numeroase, pulpa fructului este densa, dura si puternic parfumata.
Gutuiul este cultivat in zone deluroase, sezonul gutuilor fiind din luna septembrie pana la sfarsitul lunii noiembrie.
Substante active
100 grame de gutuie contin:
  • Glucide – 15,3 grame
  • Zaharuri – 12,53 grame
  • Fibre dietetice – 1,9 grame
  • Grasimi – 0,10 grame
  • Proteine – 0,4 grame
  • Colesterol- o grame
  • Apa – 83,8 grame
  • Energie – 57 kcal
Vitamine:
  • Vitamina A – 40 micrograme
  • Niacina (vitamina B3) – 0,2 miligrame
  • Vitamina B6 – 0,04 miligrame
  • Acid folic (vitamina B9) – 8 micrograme
  • Vitamina C – 15 miligrame
  • Vitamin K- 4.5 miligrame
  • Vitamin E- 0.12 miligrame
minerale:
  • Calciu – 8 miligrame
  • Fier – 0,7 miligrame
  • Magneziu – 8 miligrame
  • Fosfor – 17 miligrame
electroliti
  • Potasiu – 197 miligrame
  • Sodiu – 4 miligrameDoar produse naturale , doar mancare sanatoasa . Pentru cei din zona Calafat , transportul este gratuit . Pentru a vedea produsele da click pe imaginea de mai jos . Pentru comenzi in zona Calafat sunati la tel 0784953792 . Pofta buna !

Scrie un review


close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!